Ficu / geitenmelk / Sicilië / Italië
De kaas wordt gemaakt op Sicilië van rauwe geitenmelk. Je krijgt een hele aangename zachte, haast zoete geitenkaas met een licht bittertje door het vijgenstremsel wat is toegevoegd. Smaak van vijg met een hint van kokosnoot.
Fransje / koemelk / Amsterdam / Noord – Holland
In haar kleine kaasmakerij bij de fruittuin van West in Amsterdam maakt Mathilde op ambachtelijke wijze dit kaasje. Iets smeuïg onder de korst en iets rul van binnen.
Rovethym / geitenmelk / Provence / Frankrijk
Mild, fris en delicaat. Op zijn best in de lente en zomer wanneer de geiten melk geven die aromatisch is door het eten van kruiden die in de weides groeien.
Beringse Witte /schapenmelk / Achel /België
Intens van smaak, een hoog zoutgehalte en typische animale smaken. Wanneer deze kaas mooi rijp is kan je hem ook in een bakje doen en op een lepel serveren.
Fourme d’Ambert
Een traditionele kaas uit de Auvergne streek in Frankrijk. Deze kaas is gemaakt van rauwe melk van eigen koeien. Een mooi verdeelde blauwschimmel door de kaas die hem iet wat bitters en zout geeft.