Skip to main content

Brillat Savarin

Deze triple crème kaas  is gemaakt van rauwe koemelk. Tijdens de bereiding worden room en crème fraîche toegevoegd zodat het een triple crème kaas wordt. Het vetgehalte ligt boven de 70%. De witschimmelkorst heeft hints van paddenstoel.

Deze kaas is vernoemd naar de Franse rechter en schrijver Jean Anthelme Brillat-Savarin. Een van zijn uitspraken was: “Een maaltijd zonder wat kaas is als een prachtige vrouw met maar 1 oog” Om de beste man te eren werd er een kaas naar hem vernoemd. De triple crème kaas smelt op de tong terwijl de donzige witschimmel korst tonen van paddenstoel en truffel geven.

 

Petit Doruvael

DoRuVaEl dank zijn naam aan Door Ruilverkaveling Van Elders al waren de laatste twee woorden eerst Vaak Ellende maar van elders klinkt wat gezelliger, De kaas is een milde zachte roodflora gemaakt door de familie Vlooswijk te Montfoort. Een allemansvriend. Wij laten deze kaas jong binnenkomen en laten hem dan nog minimaal een half jaar ouderen onder de juiste omstandigheden, Hierdoor krijgt hij meer smaak en diepgang en een nootachtig karakter.

 

Robiola “Pratolina”

Een robiola kaas met gewassen korst. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk door kaasmakerij Carozzi uit Valsassina een dorpje aan de noordoost kant van het Comomeer. 60 dagen oud en een iets zanderige korst met kruidige smaken

 

Brabantse geit overjarig

Een typische Hollandse Goudse kaas maar dan gemaakt van geitenmelk. Van deze Brabantse geitenmelk van het geitenras Saanen wordt deze kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk in Gilze. De kaas is anderhalf jaar oud en daardoor een heel duidelijk rijpingskristal zonder dat hij heel strak of droog wordt. De kaas heeft juist nog een heel smeuïge structuur en iets van karamel in zich.

 

Malghesino allo Zafferano

Een Italiaanse zachte blauw geaderde kaas. De gele kleur verkrijgt deze kaas door toevoeging van saffraan aan de melk. Dit ga je uiteraard ook terug proeven, De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk door kaasmakerij Angelo Croce in Casalpusterlengo, een uurtje ten zuiden van Milaan.