Klinkers Kaas Kaart € 17,50
8 heerlijk kazen van grote klasse !
Grijze van Steenberg
Le vieux Moulin – koemelk – witschimmel – Nederland / België
Melk van Limburgse koeien. Belgische kaasmaker uit het land van Herve. Kaas wordt gewassen met zelfgestookte grappa van gewurztraminer.
Saint Maure de Burbuy
geitenmelk – krijtachtig – Ardennen / België
Kaasje van rauwe geitenmelk met een aslaagje. Blauwgrijs van kleur met drassige smaak.
Tunworth
koemelk – gepasteuriseerd – zoet/truffelachtig – Hampshire / Engeland
Gemaakt van volle koemelk in de stijl van camembert. Tonen van paddestoel en truffel.
Quintano
schapenmelk – roodflora – Bergamo / Italië
Zeer aromatisch roodflora kaas met tonen van hooi en paddestoelen.
Serra da Estrella DOP DaMorgada
schapenmelk – lepelkaas – Beira / Portugal
Wereldberoemde Portugese lepelkaas met kardoen. Iets zoet met tonen van koffie en cacao. Twee maanden gerijpt.
Die Rote Hexe
koemelk – romig – rauwe melk – Rossrüti / Zwitserland
Romig, gemakkelijk smeltend en relatief mild.
Le Gruyère d’Alpage AOP Classic
koemelk – kruidig – rauwe melk – Gruyères / Zwitserland
De koeien grazen in de zomer boven de Alpage grens = 1500 meter. De rauwe melk wordt binnen 12 uur verwerkt tot een kaas van uitzonderlijke klasse. Uiteraard zonder gaten! Wilde witte lelies zijn verantwoordelijk voor de uitzonderlijke smaak.
Shropshire Blue
koemelk – gepasteuriseerd – blauwschimmel – West Midlands / Engeland
Blauwschimmelkaas gekleurd met annatto gemaakt door één van de beste kaasmakers van Engeland. Boterige structuur en zeer vol van smaak.