Skip to main content

Klinkers Kaas Kaart € 17,50

8 heerlijk kazen van grote klasse !

Grijze van Steenberg

Le vieux Moulin – koemelk – witschimmel – Nederland / België

Melk van Limburgse koeien. Belgische kaasmaker uit het land van Herve. Kaas wordt gewassen met zelfgestookte grappa van gewurztraminer.

Saint Maure de Burbuy

geitenmelk – krijtachtig – Ardennen / België

Kaasje van rauwe geitenmelk met een aslaagje. Blauwgrijs van kleur met drassige smaak.

Tunworth

koemelk – gepasteuriseerd – zoet/truffelachtig – Hampshire / Engeland

Gemaakt van volle koemelk in de stijl van camembert. Tonen van paddestoel en truffel.

Quintano

schapenmelk – roodflora – Bergamo / Italië

Zeer aromatisch roodflora kaas met tonen van hooi en paddestoelen.

Serra da Estrella DOP DaMorgada

schapenmelk – lepelkaas – Beira / Portugal

Wereldberoemde Portugese lepelkaas met kardoen. Iets zoet met tonen van koffie en cacao. Twee maanden gerijpt.

Die Rote Hexe

koemelk – romig – rauwe melk – Rossrüti / Zwitserland

Romig, gemakkelijk smeltend en relatief mild.

Le Gruyère d’Alpage AOP Classic

koemelk – kruidig – rauwe melk – Gruyères / Zwitserland

De koeien grazen in de zomer boven de Alpage grens = 1500 meter. De rauwe melk wordt binnen 12 uur verwerkt tot een kaas van uitzonderlijke klasse. Uiteraard zonder gaten! Wilde witte lelies zijn verantwoordelijk voor de uitzonderlijke smaak.  

Shropshire Blue

koemelk – gepasteuriseerd – blauwschimmel – West Midlands / Engeland

Blauwschimmelkaas gekleurd met annatto gemaakt door één van de beste kaasmakers van Engeland. Boterige structuur en zeer vol van smaak.