Skip to main content

Klinkers Kaas Kaart € 17,50

8 heerlijk kazen van grote klasse !

King Lucy (a.k.a. Lucy’s moist cunt)

schapenmelk – 100% biologisch – fris – lactisch – witschimmel – Ransdorp

100% Biologische schapenkaas uit Noord-Holland. Lactisch gestremd, rul en fris.

Saint Maure de Burbuy

geitenmelk – krijtachtig – Ardennen / België

Kaasje van rauwe geitenmelk met een aslaagje. Blauwgrijs van kleur met drassige smaak.

Tunworth

koemelk – gepasteuriseerd – zoet/truffelachtig – Hampshire / Engeland

Gemaakt van volle koemelk in de stijl van camembert. Tonen van paddestoel en truffel.

Quintano

schapenmelk – roodflora – Bergamo / Italië

Zeer aromatisch roodflora kaas met tonen van hooi en paddestoelen.

Pater Jordan

koemelk – rauwe melk – romig – trappistenbier – Hamont-Achel / België 

Een nieuwe kaas van Het Catharinadal in Hamont-Achel. Romig, met boerse tonen. Gewassen in Trappistenbier.

Die Rote Hexe

koemelk – romig – rauwe melk – Rossrüti / Zwitserland

Romig, gemakkelijk smeltend en relatief mild.

Le Gruyère d’Alpage AOP Classic

koemelk – kruidig – rauwe melk – Gruyères / Zwitserland

De koeien grazen in de zomer boven de Alpage grens = 1500 meter. De rauwe melk wordt binnen 12 uur verwerkt tot een kaas van uitzonderlijke klasse. Uiteraard zonder gaten! Wilde witte lelies zijn verantwoordelijk voor de uitzonderlijke smaak.  

Shropshire Blue

koemelk – gepasteuriseerd – blauwschimmel – West Midlands / Engeland

Blauwschimmelkaas gekleurd met annatto gemaakt door één van de beste kaasmakers van Engeland. Boterige structuur en zeer vol van smaak.